Situationer til spil skrevet af elever i 9.a, forår 2003

Klassen har med lyst og held uden forberedelse spillet situationerne. Inspiration: Andy Rye.


 

Dreng har lige smadret en bilrude med en fodbold. Bilejer kommer hen til bilen, ser drengen, bliver vred. Drengen bortforklarer og sider, at det ikke er ham, der har gjort det.

 

Efter aftensmaden sætter mand og kvinde sig i stuen. Da manden spørger, om hun ikke laver kaffe, sætter det en diskussion i gang. Hun er utilfreds med altid at ordne madlavning, rengøring osv.

 

Til en fest sidder en dreng og en pige og snakker sammen. De er begge ret vilde med hinanden, specielt drengen, men han er meget genert og siger dumme ting, og det bliver endnu værre, da han opdager, at han stinker af sved. Pigen flirter helt vildt og vil gerne være tæt på ham.

 

Mand har chattet med en pige. De har besluttet sig for at mødes. Spil mødet. Virkeligheden passer ikke med chatten.

 

Tre mænd sidder og ser fodbold på TV. Strømmen forsvinder - de brokker sig - ringer til el-selskabet.

 

Et ældre ægtepar går tur i en park. De får øje på et bøsse-par og kommenterer.

 

To venner mødes og begynder at snakke om gamle dage.

 

Far, mor og datter snakker sammen. Hver gang datteren føler sig presset, begynder hun at stamme.

 

Pigen skal slå græsplænen men vil ikke. Faderen insisterer, og en diskussion kommer i gang.

 

Drengen satte en spand vand ovenpå toiletdøren. Det var meningen, det skulle gå ud over en elev, men i stedet gik det ud over fru Karlsen. Drengen sidder nu hos inspektøren, der er rasende på ham.

 

To personer sidder ved siden af hinanden i toget. A falder i søvn - begynder at snorke - hovedet falder ned på B. A sover meget tungt - kan ikke forstå, at B er sur.

 

En pige står og venter på sin fyr. Da hun har ventet et stykke tid, får hun øje på ham sammen med en anden pige. Pigen bliver ked af det - så går hun hen til de to. Hun starter et skænderi med fyren. Slutter med at give ham en lussing.

 

To drenge sidder og snakker, og emnet falder på en ny pige i klassen. Hun er lækker og sød, men hvem skal score hende, og hvem skal se på?

 

På et loppemarked. Kvinde 1 har udset sig en vase og er i færd med at handle om den. Kvinde 2 kommer til og forsøger at byde over for at få vasen.

 

Dreng har været på ferie og fortæller pige fra klassen, at han har mødt en pige på ferien. Pigen fra klassen er forelsket i drengen og bliver skuffet og fornærmet. Giver sig til at skælde drengen ud.

 

En gruppe venner har fået at vide, at en af deres venner er blevet fundet bevidstløs nede på havnen og nu er til udpumpning på sygehuset. Det var noget med nogle piller, han havde fået i aftes.

 

Pige er lige blevet stoppet af politimand fordi, hun har kørt for stærkt på sin scooter. Hun er bange for at få en bøde, for så bliver hendes forældre vrede, og måske forbyder de hende at køre scooter fremover. Hun forsøger at undgå en bøde.

 

Mor og datter sidder over morgenbordet. Moderen er sur over, at hun altid skal huske datteren på alt. Datter roder - moder kan ikke finde sine ting. Datter forsvarer sig - det slutter med at datter går.

 

Datter skulle passe sine to små søskende en aften mens forældre er i byen. Datter får en veninde til at være barnepige og tager selv i byen. Veninden kan ikke styre ungerne, der har lavet en masse rod. Da datter kommer hjem er forældrene der allerede. De er vrede.

 

Mor kommer ind på sin 15-årige datters værelse.  Hun fortæller datteren, at hun er ked af, at hun ikke vil acceptere hendes nye kæreste. Datter hader moderens kæreste - diskussion.

 

3-4 venner er til fodboldkamp på Ølstykke Stadion. De er alle Ølstykke-fan. Kampen går ikke så godt, Ølstykke er bagud. Vennerne har fået nogle bajere. De snakker om kampen og om den gang, de var unge. En gang imellem synger de Ølstykke-sangen.

 

En dreng havde stuearrest men tog alligevel i byen for at være sammen med en sød pige. Da han kommer hjem kl. 02, sidder moderen og venter på ham. Hun er mægtig sur. Drengen er ikke beruset, men bare træt og smaskforelsket. Moderen skælder ud og forbyder ham at se den nye pige. Drengen synes, det er mega unfair.

 

Kunde i Føtex. Kunden vil have spaghetti, men der er udsolgt. Så vil gå i Kvickly. Føtexmedarbejderen forsøger at overbevise kunden om, at Føtex er bedst. Der er vist endda noget galt med Kvickly's fødevarer.

 

Han og hun er kærester. De er ude at gå en tur, og man kan tydeligt høre, at de er forelskede. Så ringer pigens mor op på mobilen og fortæller, at mormor er død.

 

Hun er passager i en indisk taxa. På en smal vej må chaufføren bremse op. Der ligger en hellig ko og spærrer vejen. Koen vil ikke flytte sig. Omvej betyder ekstra 50 km.

 

Mand forsøger at sælge en gammel knallert.