Amatørteatre i Danmark 

Tilmeld - ret 

 

 Navn  Beskrivelse
7-kanten Et stort teater med mange forestillinger. Amatørscenen 7-kanten har eksisteret siden 1970 og har hjemme i Janderup i Vestjylland, en mils vej vest for Varde. Vi spiller et alsidigt repertoire dels på vor egen scene i Janderup, dels på friluftsscenen i Varde, Esbjerg Teater og Musikhuset Esbjerg.
Aabyhøj Amatør Teater Teatret er startet i 1942 og har en masse forestillinger på bagen.
Amatørscenen Teaterkatten Amatørscenen Teaterkatten er et af Københavns ældste amatørteatre. Vi holder til i vores egne lokaler i Københavns centrum, hvor vi opfører størstedelen af vores forestillinger. Vi har gennemsnitligt 4 forestillinger om året, som hver bliver spillet ca. 10 gange. Derudover deltager vi ofte på diverse teaterfestivaler såvel indenlandsk som udenlandsk. Vores medlemsskare spænder aldersmæssigt lige fra børn til pensionister.
Amatørscenen Vendsyssel Foreningens formål er at udøve teatervirksomhed - fortrinsvis morskabsteater. Teatervirksomheden skal i det væsentlige gennemføres med amatører, men der skal til enhver tid stilles krav om kvalitet til en færdig forestilling, der som hovedregel vil fordre professionel iscenesættelse. Hjemsted i Hjørring.
Amatørteatret BREMSEN Startet i 1998 i Hobro. Vi laver en større forestilling årligt. Denne skal for publikum være en god teateraften. Vi ønsker kvalitet. Indtil nu har vi kun lavet farcer. Desuden eksperimenterer vi med mindre forestillinger. Vi ønsker at klare os uden offentlige tilskud.
Busbjerg Spillene Gudenådalen, mellem Bjerringbro og Ulstrup. Det hesteskoformede bakkedrag er en naturlig friluftsscene, der siden 1945 har dannet rammen om Busbjerg Spillene, der hvert år finder sted sidst i juni måned.

Drabanterne

En underafdeling af Ølgod Gymnastik og Ungdomsforening. Revy, Børneteater, Sommerspil.....

Det lille Teater Gråsten Del af Sønderjydsk Forsøgsscene
Det lille Teater i Flensborg "Det lille Teater" oprettedes den 13. januar 1966, hvor man havde præmiere på Gustav Wieds "Fru Mimi" og yderligere opførte et af Sønderjydsk Forsøgsscenes stykker, Beckets "Krapps sidste bånd".
Fjordagerscenen Et teater med mange aktiviteret. Startet i 1969. Odense
Fyrkatspillet Fyrkatspillet startede i 1986. Der spilles hvert år i maj/juni et vikingespil i det rekonstruerede langhus på Fyrkat (Hobro). Såvel forfatter som instruktør er professionelle.
Herlev Revy og Teater Teatret har eksisteret i næsten 30 år - først under navnet Herlev Revy, men da der i de sidste mange år er blevet spillet meget andet end revyer valgte man at tilføje "...og Teater". Hvert år producerer teatret i samarbejde med Herlev Kommune og teaterkonsulent Flemming Nordenhof en stor opsætning - oftest musicals.
Hjørring Sommerspil

Hjørring Sommerspil blev etableret i oktober 1991 af kreds af mennesker, der gerne så, at der atter kom liv i den pragtfulde friluftsscene, der lå ubenyttet hen i det dejlige anlæg Sct. Knuds Kilde. Det er Hjørring Sommerspils ønske, at den årlige forestilling skal være en begivenhed, der appellerer til alle de mennesker i Vendsyssel, der har lyst til at være med som aktør, men naturligvis i endnu højere grad til publikum såvel i Hjørring som i hele landsdelen.

Holstebro Festspil Vi har de sidste år haft mange forskellige forestillinger. Det har været forestillinger vi selv har fået skrevet både dialog, sang og musik til. Vi har også prøvet kræfter med de virkelig store indenfor musicalgenren, med bl.a. Andrew Lloyd Webber & Tim Rice.
Amatørscenen 55 Amatørscenen 55 har hjemsted i Fredericia og blev grundlagt af driftige, glade teateramatører i 1955.  Vores repertoire spænder vidt med både lystspil og komedier på den ene side, og alvorlige teaterstykker på den anden side.
Hvidovre Amatørscene Vi er ca. 35 personer, som er aktive medlemmer af en forening, som har til huse på Byvej 56. Vi beskæftiger os med teater i alle former, både de alvorlige og de morsomme. Vi beskæftiger os med alt, hvad der har med teater at gøre. Siden foreningen blev startet i 1954 har vi spillet et utal af stykker. Endvidere har vi spillet en del revy og cabaret.
Jels Vikingespil

Det første vikingespil i Jels fandt sted i sommeren 1977. Omkring 350.000 tilskuere fra nær og fjern har gennem årene overværet drabelige og blodige fægtekampe, glødende romantik og farverige optrin af flere hundrede frivillige aktører både på scenen og bag kulisserne. Dermed er vikingespillet blevet en kulturel attraktion i det syd- og sønderjyske. 

Knudeteatret Lunderskov Vi er en flok teaterglade originaler som forsøger, hvert år, at opføre en revy på hotellet. Vi er med garanti alle amatører, men derfor kan vi nu godt få folk til at trække på smilebåndet.
Krabasken Krabasken har nu eksisteret i snart 30 år, de seneste mange år på den nuværende adresse, Bredegade 11 i Slagelse. Krabasken er en af Danmarks største amatørscener, og for mange vel snart synonym for amatørteater af endog meget høj karat.
Køge Amatørscene Køge Amatørscene har eksisteret siden 1939. Køge Amatørscene har ca. 200 medlemmer. Køge Amatørscene spiller 3 voksenstykker pr. sæson. Køge Amatørscenes børne- junior- og ungdomsafdeling spiller hver 1 forestilling pr. sæson. Køge Amatørscenes forestillinger bliver set af ca. 1200 publikummer pr. sæson.
Nedergadeteatret Nedergadeteatret er en teaterforening, der blev stiftet 1948, hvilket betyder, at det er et af Danmarks ældste amatørteatre. Samtidig er det et af de mest produktive. Vi er cirka 60 medlemmer i alle aldre.
Nivå Amatør Teater

Nivå Amatør Teater er en af landets ældste amatørscener. Den 22. marts 1963 blev retningslinierne for Nivå Amatørscene så vedtaget. Lige siden har teateret skabt glæde og fornøjelse med mange dejlige forestillinger.

Nyborg Voldspil Nyborg Voldspil blev startet i 1939 ved et fælles samarbejde mellem ungdomsforeningerne i Nyborg. Den væsentligste aktivitet var den årlige friluftsforestilling på det gamle voldterræn ved Nyborg Slot, men senere blev forestillingerne flyttet væk fra slottet og længere op på voldene, deraf navnet Nyborg Voldspil som i dag er landets største friluftsteater. Kun afbrudt af krigsårene 1940-45 har der hver år været opført en populær operette eller musical på den smukke scene med årlig deltagelse af i alt ca. 300 frivillige på scenen og bag scenen ved sceneopbygning, lys, lyd, etc.
NørregadeTeatret NørregadeTeatret, Maribo, har snart 10 års fødselsdag  og har lige siden starten i 1991 konstant udviklet sig, både med hensyn til repertoire og  organisation, men formålet er stadig det samme. At spille amatør teater der vil lidt mere.
Ordrup Scenen Ordrup Scenen lader nu tæppet gå til sin 13. sæson, med mere end 50 aktive medlemmer, som kaster sig over alt; lige fra Dario Fo til Holberg, fra Revy til gadeteater. Kort sagt alt hvad fantasien tillader. Der er kun én grund til at spille teater; "fordi jeg ikke kan lade være".
Ramsø Amatørscene Stalden Vi blev stiftet den 13. december 1966 i Ramsø Magle Forsamlingshus. Foreningens formål er at fremme interessen for lødigt amatørteaterarbejde i Ramsø Kommune, senere hen også i Greve Kommune.
Silkeborg Ny Teater SILKEBORG NY TEATER blev stiftet i 1986 af en gruppe amatørskuespillere, der ville noget mere end blot at spille en enkelt forestilling efter et stort prøvearbejde
Stavtrupscenen

Vi er et lille amatør teater, med tilholdssted i Stavtrup, Aarhus.

Teateret har eksisteret på forskellige adresser siden 1985, men fik i 1991 sit endelige tilholdssted i den gamle nedlagte skole i Stavtrup. Vi fremfører minimum 3 forestillinger pr. sæson, hvor det ene er et omrejsende børneteater. Der er rig mulighed for gode oplevelser, da vores repertoire indeholder gammelt, såvel som nyt dramatik. Derudover vægter vi selv-produktion højt og opstiller derfor fra tid til anden forestillinger skrevet af foreningens medlemmer.

Støbeskeen Teaterforeningen Støbeskeen er et lokalt amatørteater, stiftet i november 1977. I de mange år teaterforeningen har eksisteret, har Støbeskeen gjort sit bedste for at underholde Frederiksværks borgere med et bredt repertoire af klassiske teaterstykker, lystspil, drama og revy. Lejlighedsvis er der også blevet opført teaterstykker for børn og for unge.
Studio 73 Foreningen blev startet i 1973 og har siden været samlingsted for teaterinteresserede i Vejen og omegn. Der er mulighed for at spille teater, lave lyd/lys, kostumer, sminke, musik, sang og meget mere.
Svaneaktørerne Svaneke Aktørerne
Sydfalster Amatørteater

Foreningen har gennem tyve år opført revy'er, skuespil og cabaretér, dels på egen scene, men også uden omkring på bestilling - bl.a. leverede man sommerrevy til Dansk Folkeferie ved Marielyst, tre år i træk. Sydfalster Amatørteater tegner sig i dag for et medlemstal på 75, hvoraf ca. 40 aktive på den ene eller anden måde yder en indsats ved diverse arrangementer. Det være på scenen, bag scenen, som musiker eller forfatter, i køkkenet, ved symaskinen, med planlægning, indkøb, annoncering osv. osv.

Taastrup Amatørscene I sin nuværende form blev Tåstrup Amatørscene startet i 1976. I 1983 flyttede TAS ind i den gamle biograf, Fredensvej 1, der blev bygget i 1928. Det har været en stor lykke for TAS at få sit eget hus - et privilegium, men også en forpligtigelse til at bruge huset seriøst og fornuftigt til kulturelt og eksperimenterende teaterarbejde for børn, unge og voksne.
Glostrup Amatør Scene Glostrup Amatør Scene startede i 1963 som et aftenskolehold i dramatik. Vi er ca. 50 aktive medlemmer som beskæftiger sig med skuespil, instruktion, regi, kostumer, sminkning, teknik og musik, alt efter interesse. Endvidere har vi i 1993 etableret et børneteater
Teatergruppen Klima Teatergruppen KLIMA, Ballerup, er en amatør-teatergruppe, hvor et par håndfulde voksne og børn mødes for at dyrke deres fælles interesse: teater. Ikke kun selve skuespillet, men alle aspekter af det arbejde, som skal til for at sætte en forestilling op: kulisser, kostumer, reklame, salg af billetter m.m.m.
Thorningegnens Friluftsspil Thorning er en mindre by i Midtjylland med ca. 1000 beboere. Egnen kaldes Blicheregnen, da digteren St. Steensen Blicher var præst i Thorning i nogle år - flere af personerne i Blichers værker var lokale; f.eks. Mads Doss og Mett' Kølvrå.
Tårnby Teater Tårnby Teater er en forening, der som formål har at danne rammer for medlemmernes teateraktiviteter. Foreningen er bosiddende i Tårnby, men alle er velkomne, ligegyldigt hvor de kommer fra. Der er i dag små 50 voksne medlemmer og næsten ligeså mange børn og unge. Dertil kommer interessemedlemmer, foreningens støtteskare.
Valbyscenen

Valbyscenen blev oprettet i 1987, og fra begyndelsen har vi holdt til i Valby Medborgerhus. Vi har spillet både klassiske værker og mere pjankede farcer, og vi elsker at have det sjovt - også når vi laver noget alvorligt.

 

VALBYSCENEN HAR I TIDENS LØB UDARBEJDET NOGLE TEKSTER, OG SELVOM DET MÅSKE IKKE ER LYKKEDES OS AT SÆTTE SHAKESPEARE I SKYGGE HAR VI ALLIGEVEL HAFT EN DEL SJOV UD AF DET. HVIS ANDRE KAN BRUGE TEKSTERNE ER DE VELKOMNE TIL DET. ALLE TEKSTER PÅ DENNE HJEMMESIDE KAN (MED KILDEANGIVELSE) FULDSTÆNDIG FRIT OG GRATIS DOWNLOADES OG OPFØRES NÅRSOMHELST OG HVORSOMHELST.

Veksø Amatør Teater af 1985 Veksø Amatør Teater af 1985 (eller blot VAT85) er en forening som er stiftet den 5. december 1985. Vi har to hovedaktiviteter i Veksø fordelt på henholdsvis forår og efterår. Forårsaktiviteten står i dramatikkens navn, hvor foreningens medlemmer får mulighed for at efterprøve deres dramatiske evner. Efterårsaktiviteten resulterer i en revy i november måned, hvor foreningens egne tekster danner rammen om en aften, hvor lattermusklerne ikke står stille ret længe af gangen.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   


 

Sådan gør du, hvis du vil have dit teater, revy, egnsspil etc. med i oversigten over amatørteatervirksomhed i Danmark

Du kan skrive eller ringe (9851 2965) til mig.

På denne side vil jeg sætte links til andre amatørteatre. Siden bliver næppe udtømmende, og jeg vil heller ikke love at holde jævnligt øje med alle hjemmesiderne. Derimod vil jeg påtage mig at tilføje de amatørteatre, jeg støder på, og jeg modtager gerne oplysninger om adresser på hjemmesider, der har noget at gøre med amatørteater. En kort tekst medtages gerne. Med lidt held i sprøjten kan vi få lavet et ikke kommercielt sted, hvor vi kan se, hvad hinanden laver.

Nogle amatørteatre er ikke medtaget, da deres hjemmeside enten er for gammel eller uden oplysninger, der er interessante nok. Med andre ord: Der skal være kød på benet.

Tak til jer, der har kommenteret denne side!

Til toppen