Den kyske levemand

Retur      


For to år siden var vi nogle, der så forestillingen opført at Åbyhøj Teater, og vi morede os meget. Nu bliver det Bremsens tur til at bringe morskaben videre.

 

Forestillingen opføres i Ishuset

Ishuset ligger ved Vester Fjord for enden af Apotekerstien (Kvicklys parkeringsplads). Huset har været brugt til oplagring af is, som blev brugt af Bies Bryggeri. Nu er huset blevet indrettet med øvelokaler til rytmisk musik samt et større lokale med en lille scene. Husets daglige brugere er musikforeningen Crescendo.

 

Et lille jubilæum

Denne, vores 5. store forestilling, bliver lidt anderledes end de foregående. Scenen i Ishuset er trang. Der er ikke plads til møbler i større stil. Vi kunne have udvidet scenen på bekostning af plads til tilskuere, men det gør vi ikke. Vi tror, vi har fat på en historie, der kan fortælles under "minimalistiske" forhold. Teater er og bliver historien.

 

Billetpris kr. 60,-. Grupper på 10 og derover kr. 50,-

Forsalg: Erik Kjær, 9851 2965

 

Fra og med 6. januar 2004 er det Hobro Bibliotek, der varetager forsalget.

 

Servering

Før forestillingen, i pausen og efter vil der være mulighed for at købe vin, øl, vand og kaffe til rimelige priser. (En flaske vin 70 kr. - øvrige priser i samme størrelsesorden). Der er ikke som ved tidligere forestillinger i Theater Restauranten mulighed for at bestille en middag inden forestillingen. Ønsker du/I at spise inden, kan Bremsen henvise til Hobros restauranter.

 

 

Om forestillingen


Forfattere Oversat af Forlag Spilletid
Arnold & Bach Axel Breidahl Dansk Teaterforlag Ca. 2 timer inkl. pause

 

Tiden er skruet et halvt hundrede år tilbage. Bolchefabrikant Blom er en herre med lyst til den søde tilværelse, og uden talent for at leve livet er han ikke. Dette gør han til dels under mottoet: Verden vil bedrages. Og det gør han så. Ret beset er han usympatisk, men man kan alligevel ikke lade være med at holde lidt af ham. På fabrikken er det kompagnonen, Max Kalberg, der reelt holder den daglige forretning kørende, og som sådan vil det være oplagt, at han bliver gift med Bloms eneste datter. Uheldigvis er Max Kalberg både gammel og akavet, og kvinder har han absolut ingen erfaringer med, men det har bolchefabrikanten råd for, og så ruller historien.

Vi har i år den store glæde at kunne sige velkommen til 4 nye spillere, der alle er yngre end den gamle garde. Dette opfatter vi som en positiv forudsætning for en fortsat beståen og udvikling af Bremsen.

 

 

Jette Damtoft i rollen som Ria Ray

 

 

 

Spilleplan, 2004
Fredag, den 16. januar, kl. 19.30

Lørdag, den 17. januar, kl. 19.30
Søndag, den 18. januar, kl. 15.00 Udsolgt
Fredag, den 23. januar, kl. 19.30
Lørdag, den 24. januar, kl. 19.30
Søndag, den 25. januar, kl. 15.00
Fredag, den 30. januar, kl. 19.30 Udsolgt
Lørdag, den 31. januar, kl. 19.30
Søndag, den 1. februar, kl. 15.00

 

 

Jørgen Trap, Lis Oddershede og Louise Mortensen  

Jette Damtoft Christensen og Lars Munk

 

 Medvirkende
 
Julius Blom, bolchefabrikant Jens Jensen
Regine, hans kone Lis Oddershede
Gerda, deres datter Louise Mortensen
Max Kalberg, Bloms kompagnon Erik Kjær
Ria Ray, filmskuespillerinde Jette Damtoft Christensen
Blinkenberg, hendes forlovede Martin Halkjær
Hans Berner, en fars søn Lars Munk
Louise Jensen, en letlevende dame Jytte B. Christiansen
En chauffør Kate Kolling Andersen
Arnold, butler Jørgen Trap
Sufflør Anny Kristensen
Instruktion Jørgen Trap
Kostumer Inge Lund Christiansen & Gudrun Mouritsen
Scene Anders Lund Christiansen & Jørgen Trap
Lys Erik Skovsgaard
Rekvisitter Inge Lund Christiansen & Gudrun Mouritsen
Servering Lillian Bundgaard, Hans Mikkelsen & Britta Nielsen,
PR Hans Mikkelsen & Jørgen Trap
Billetsalg Fra 6. januar 2004: Hobro Bibliotek
   

 


 

Bag scenen søndag, den 18. januar. I Bremsen har vi et ritual, der hedder en Gammel Dansk eller en Dr. Nielsen, når alle er klar til at gå i gang med forestillingen.
 

Fra pausen samme dag. Der var udsolgt.


 


18. oktober 2003
 
Jørgen Trap og Lis Oddershede er med i Bremsen og blandt dem, der kan se frem til at optræde på scenen i Ishuset.    

Teaterscene i Ishuset

Af Jørgen Tøttrup
joergen.toettrup@nordjyske.dk

HOBRO: Selv om Ishuset i Bie's Have egentlig er indrettet specielt som øvelokale til byens mange bands, kan det bruges til mange andre kulturelle formål. Det kommer nu folkene bag Amatørteatret Bremsen til gode. Bremserne arbejder med opsætningen af sin femte forestilling, og det er allerede bestemt, at Ishuset til de ni planlagte forestillinger sidst i januar skal være spillested.

- Det er et virkelig spændende hus, og vi ser frem til et godt samarbejde med de øvrige brugere, siger en af drivkræfterne bag Bremsen, tidligere politikommissær Jørgen Trap, Hobro.

Til hver af forestillingerne bliver der plads til et publikum på omkring 80. Det er ideen, at teatergængerne skal sidde ved små cafeborde, og have lejlighed til at nyde et glas vin, en vand eller øl under forestillingerne.

Jørgen Trap har også den kasket, at han er formanden for Himmerlands Egnsteater, der har til huse i Det Sorte Pakhus på havnen, men han ser ingen problemer i at dette sted forbeholdes det professionelle teater, mens amatørerne benytter Ishuset.

- Tværtimod er det vigtigt, vi holdene tingene adskilt, mener Jørgen Trap.

Bremsen har denne gang valgt at opføre komedien "Den Kyske Levemand", og det bliver med en teaterbesætning med fire nye på holdet. Det er Jytte B. Christiansen, Lars Munk, Martin Halkjær (dette navn opdateret af Bremsen) og Jette Damtoft Christensen.

Med i forestillingen er som i de foregående år også Jens Jensen, Lis Oddershede, Louise Mortensen, Erik Kjær, Kate Kolling og Jørgen Trap.

Det er Bremsens femte forestilling efter komedierne "Camillas værelse", "Ægtemand på deltid", "Stamherren" og "Den Svævende Jomfru".

 
Fra forestillingen
 
 

Kate Kolling, Jørgen Trap og Lis Oddershede

Butleren Arnold byder publikum velkommen, og så går spillet i gang.

 

Lis Oddershede, Jens Jensen og Jørgen Trap  

Erik Skovsgaard, Erik Kjær og Jens Jensen

     
Louise Mortensen og Lars Munk  

Lars Munk og Martin Halkjær

     
Anny Kristensen, Hans Mikkelsen, Erik Kjær og Jørgen Trap  

Fra forestillingen 24. januar 2004.


Til venstre er det suffløren, levemanden og butleren, der er gået til baren. Det var nyt for os at stå for salg af vin, øl og vand. Hans Mikkelsen var barchefen, der fartede byen rundt for at finde de bedste tilbud. "Folk skal have en ordentlig vin," var og er hans holdning.

 

PS: Bag scenen er vinen billigere i indkøb, og den blev ikke serveret i ægte glas.

Fotos: Jesper Kjær.

     
Lars Munk og Jette Damtoft Christensen  

Erik Kjær, Louise Mortensen, Kate Kolling, Jytte Christiansen og Jørgen Trap